Skip to content

Start Opp Salten etablererkurs: Irina fikk inspirasjon til å lage sitt eget helsekonsept

26. november 2021

Da Irina Magan fra Murmansk ikke fikk jobben hun ønsket seg, ville hun lage sin egen arbeidsplass. Etter å ha deltatt på Start Opp Salten etablererkurs har Irina utviklet sitt eget helsekonsept med blåbærekstrakt og egen skjønnhetssalong.

Irina Magan har investert i topp moderne utstyr i skjønnhetssalongen Imperial Spa på Rognan.

Det første du legger kjenner når du åpner døren til Imperial Spa, midt i Rognan sentrum, er roen og duften av spa og rene håndklær. Irina hilser oss velkommen med dempet stemme og et hjertelig smil i lokalene hvor apparater og hud- og kroppspleieprodukter for både kvinner og menn står på rekke og rad.

I 2018 kunne Irina Magan ønske velkommen til den innbydende skjønnhetssalongen i Rognan sentrum.

– Det var veldig rart for meg som er produksjonsingeniør og har 20 års erfaring fra fiskeindustrien i Russland å komme hit til Rognan og oppleve at ingen hadde bruk for meg. Jeg fikk høre at jeg hadde for høy utdanning til å mate fisk, forteller hun.

Ikke bare blåbær

Irina, som også har mange års erfaring fra reiseliv, handel og import bestemte seg for å heller bruke kunnskapene sine til å lage sin egen arbeidsplass.

– Det første jeg tenkte på var å lage et blåbærekstrakt. Hjemme i Murmansk er blåbæra kjent for å være svært helsebringende, og alle barn får blåbær som styrkedrikk fra de er bitte små. Klimaet og topografien hjemme i Murmansk er nokså lik den på Rognan med massevis av blåbær i skogen, forteller Irina.

Det ble starten på Arcticblueberry AS med kunder fra hele Barentsregionen.
Men driftige Irina stoppet ikke der. Arbeidet med Arcticblueberry førte til at Irina deltok på Start Opp Salten etablererkurs i 2017.

Irina viser stolt frem kursbeviset. For Start Opp Salten ga Irina ideer og verktøy for å lage planer for et nytt helsekonsept med base på Rognan.

Nytt helsekonsept

– På etablererkurset fikk jeg idéen om å ta helsebegrepet enda lenger med en skjønnhetssalong. Da lærte jeg meg hudpleie og spa på Tone Lise Akademiet i Oslo, beskriver hun.

De mange kursbevisene og sertifikatene på veggen fra anerkjente aktører viser at Irina har gått grundig til verks for å tilegne seg ny kunnskap. I 2018 kunne Irina åpne Imperial Spa på Rognan, men ikke uten utfordringer og hardt arbeid. Resultatet er en lekker velværesalong som Irina har innredet selv.

De mange kundene som kommer fra hele Salten viser at markedet ønsker en skjønnhetssalong som dette.

Etablererkurset Start Opp Salten hjalp Irina Magan til å virkeliggjøre drømmen om sitt eget helsekonsept.

Ny i Norge

Irina er levende engasjert i det hun driver med, og går inn i prosjektene sine med hud og hår. Som hun gjorde da hun lærte seg prikkfri norsk.

– Jeg lærte meg norsk ved å se på TV og lese aviser. Sakte, men sikkert, kom både forståelsen og uttalen. Å prate norsk hjemme med mannen min hjelp også, mimrer hun.

Hun synes hun har blitt godt mottatt som ny i landet og ny på Rognan. Forretningsplanen hun lagde på Start Opp Salten stopper heller ikke med blåbær og Imperial Spa.

Irina bruker kunnskapene som produksjonsingeniør fra fiskeindustrien i Russland på en ny måte med skjønnhetsproduktene fra sin japanske hovedleverandør.

Drømmer om å utvide konseptet

Korona lagde litt utfordringer i starten for Imperial Spa, men nå som hverdagen er på tur tilbake igjen, har Irina begynt å tenke på neste steg.

– Jeg drømmer om å kunne kombinere ser jeg på hvordan jeg kan kombinere helse med opplevelser og reiseliv. Jeg har mange gode idéer, så nå får vi se hva som blir neste steg på veien. Jeg lærte mye på Start Opp Salten som jeg tar med videre, avrunder hun med et glimt i øyet.

Imperial Spa en rekke velvære- og skjønnhetsbehandlinger.
- Jeg ønsker både menn og kvinner velkommen hit til en god og avslappende velværeopplevelse i Imperial Spa på Rognan, hilser Irina Magan.

Interessert i å delta på gründerkurs
med Start opp Salten?

Meld deg på!

Om kurset

Kalender