Skip to content

Gründerkontaktene i Salten

11. november 2021

Hver kommune i Salten har en kontaktperson som du som ønsker å starte en bedrift eller har en god idé kan kontakte. Vi presenterer hver kontakt her!

Tore Laugsand er daglig leder i Sjøfossen Næringsutvikling AS og kontaktperson for deg som ønsker å starte en bedrift eller har en god idé.

Gildeskål kommune – Tore Laugsand

Tore Laugsand har vært daglig leder i Sjøfossen Næringsutvikling AS siden oktober 2020.

Før det var Tore daglig leder i Kunnskapssenteret i Gildeskål i sju år, og fra 1986 til 2013 forskjellige lederroller innen akvakultur i Norge, Sverige og Canada.

Gildeskål kommune har organisert sitt næringsarbeid gjennom Sjøfossen Næringsutvikling AS (SNU). Styret i Sjøfossen næringsutvikling består av styremedlemmer som er valgt fra lokalt næringsliv og kommunen. Det er SNU som har all næringsrettet kontakt med nye gründere og eksisterende næringsliv i Gildeskål. Verktøykassen til Tore og SNU inneholder bistand, kommunalt næringsfond og aksjekapital.

– Vi oppfordrer alle som ønsker å starte egen bedrift eller har en god idé om å gjøre gode for- og markedsundersøkelser. Undersøk hva andre bedrifter innenfor samme nisje gjort for å lykkes, og søk lokale samarbeidspartnere, understreker Tore.

Han oppfordrer til å ta kontakt med Sjøfossen Næringsutvikling AS.

– Vårt motto er at vi lykkes, når du lykkes!

Tlf. 99 25 45 61
E-post: tore@sjofossen-snu.no

Stine Estensen er kontaktperson for deg som ønsker å starte en bedrift eller har en god idé i Meløy kommune.

Meløy kommune – Stine Estensen

Stine Estensen har de siste 10 årene jobbet med utvikling og omstilling av næringslivet i Meløy som daglig leder i kommunens næringsselskap, Meløy Utvikling KF. Hun har bakgrunn som siviløkonom og coach og har tidligere jobbet med næringsutvikling og gründing i Nordland fylkeskommune og i Innovasjon Norge.

-Jeg liker aller best å jobbe med utvikling av folk og bedrifter, spesielt gründere. Jeg er stolt av å ha ledet et par satsinger for kvinner, «Salten Glød» og «Tøtter til Topps Meløy». En trivelig bieffekt av arbeidet med etablerere er å sitte i juryen for «Årets oppstarter i Salten», «Årets ungdomsbedrift i Nordland» og «Årets gründer i Meløy», forteller hun.

Meløy har en bevisst og offensiv satsing på nyetableringer. Det er ikke bare for at du skal få oppfylt din drøm som etablerer, men fordi kommunen trenger nye bærekraftige bedrifter (arbeidsplasser) på samme måte som kommunen trenger nye innbyggere. Meløy har et stort servicetilbud til sine gründere:
· Etablererveiledning
· Etablererkurs (Start Opp Salten)
· Etablererstipend
· Næringsfaglig vurdering ovenfor NAV
· Veiledning til videreutvikling av din bedrift
· Hjelp til nettverksbygging/ utviklingsprogram
· Hjelp til å finne finansiering
· Støtte til fiskefartøy og kvoter
· Oversikt over ledig næringsareal/ næringslokaler

Stines beste tips til deg som har lyst til å starte egen bedrift er å finne gode støttespillere på veien. Bygg deg et «team» som hjelper deg med å holde lidenskapen, gjennomføringen og målbevisstheten for ditt prosjekt.

Meløy har ca. 50 nye bedriftsetableringer i året, og enda flere som vurderer eller drømmer om egen bedrift.

– Så du er ikke alene om dine ideer/etablerertanker! Ta kontakt med oss for en uformell prat om ideen eller konkret hjelp i prosessen.

Tlf. 93 40 04 73
E-post: stine.estensen@mu.meloy.kommune.no

Interessert i å delta på gründerkurs
med Start opp Salten?

Meld deg på!

Om kurset

Kalender